July 19, 2017

Kuih Talam Ija Seremban

Yep.

I've moved to the next exciting level. As a kuih talam maker.

Kuih Talam Tradisional ni always fascinates me. How intrigued I am of the technicality in making this kuih talam.

Ye la, kalo tak betul, kuih lapis nyonya@kuih pangsa bole jadi bubur, other kuih talam can be lembik thus not delicious and certainly not a beautiful sight to the eye.

Jadi yes, I attended classes. To learn and learn and learn.

And yessss! I managed to. Been doing it since. Ambil order yang alhamdulillah Allah lorongkan sebagai salah satu punca rezeki.

Sekali rupanya, memang syiok pulak layan buat kuih ni. Rasa dia? So far my customers's database strongly consists of returned satisfied customers, syukur pada Allah atas ilmu dan kekuatan yang di beri.

Berminat untuk order, boleh ye hubungi Ija di 017-6617882, area Seremban dan sekitar, COD charges applied. Thanks semua..


September 27, 2016

Bantal hotel

Yeaayyy!!

Nak tidur extra comfortable tak??

Personally, to me a good pillow will ensure kepala elok terletak and membuatkan kita rasa selesa, thus menyumbang pada tidur yang lebih berkualiti.

Sometimes kita tidur cukup 6-8jam tapi bila bangun rasa sluggish and tak fresh, well your pillow or posisi tidur might be part of the reasons!

Spesifikasi bantal:
100% kualiti hotel
Bantal baru terus dari kilang. Bantal ini hanya dibuat untuk supply kepada hotel. Tidak dijual dalam pasaran biasa.

Material : polyester fiber

KELEBIHAN
Hygiene - tidak berdebu dan anti alergik. Sangat bagus untuk  mereka yang asma.
Lembut & gebu - dibuat dari bahan yang empuk. Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu. 
Selesa dan tidak panas
Mudah untuk dicuci & dijaga.
Tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang sebabkan bantal menjadi lembab, busuk, gatal dan tekstur dalaman menjadi lembik.

Saiz bantal 19 x 29.



RM 38.00 only per pillow, untuk pos RM 10.00, tidak termasuk harga bantal tau tu..

As usual, boleh hubungi saya di 017-6617882 untuk pertanyaan berkenaan, ohh im excited with all these good stuff's happening, insyaAllah!

September 26, 2016

September 2016 Shaklee Promo-Vitamin C up for grabs!

Aswt and good day lovely readers,


Don't forget, promo Vitamin C for this month September still on the roll.


Purchase 2 and get 5% discount instantly.



I'm so reachable at 017-6617882, thanks!

September 25, 2016

Supplement untuk mata sihat!

Aswt, hi guys..

Oh wow ive been in hibernate mode quite a while now eh? 

Aaaa banyaknya perkara yang nak di share with you dearies, health stuff, experiences and travelling bits of course.

Solrite lets start with the health stuff.

This time round nak share about another Shaklee supplement which I've tried and been a loyal ever since! Alhamdulillah!

Introducing CarotoMax, your much needed supplement untuk mata!
Mata, as in general also requires penjagaan yang teliti dan baik untuk kesihatan yang berpanjangan. 

Apakah CarotoMax Shaklee? Apa yang ada dalam setiap kapsul CarotoMax Shaklee? 

CarotoMax adalah gabungan 6 jenis karotena yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan yang bersifat tinggi antioksidan seperti biji anggur, brokoli, tomato, rumpai laut, kentang dan minyak sawit.



Dalam kes saya, I suffer from a terrible masalah silau. Silau ni masalahnya selalu akan trigger my migraine. Plus I love love to read and spend reasonable time online, hence all the strain on my pair of eyes..


But, seriously lepas consume this supplement, Alhamdulillah sangat, tak mudah nak alah pada silau, n rabun yang dulu acah2 nak singgah jadi much in control, kalau dulu waktu drive signboard or plat number kereta depan nampak kabur2, now dah sharp sikit image dia.

I wouldn't count on this particular supplement untuk cure, but definitely I'll spare some effort untuk ensure the longevity of mi eyes, in an affordable and simple way.

Won't you? Buzz me kalau interested at 017-6617882 ❤️ 

* Saya adalah pengedar sah Shaklee COD area Seremban, Seremban 2, Seremban 3, Senawang, Mambau, Nilai, Labu, Terminal Pudu Sentral..of course pos ke mana dan siapa yang memerlukannya..**

May 12, 2015

What Shaklee does

What Shaklee does.

Most ppl tau Shaklee as a MLM company je. Ada betul nya kat situ. But it is much more than being a MLM company.

What Shaklee offers are actually bukan cerita atas angin yang hebat belaka aja. It is still holding to no pain no gain.

No pyramid scheme yang mencekik sesapa yang dok kat bawah. in fact yang kat bawah kalo lebih rajin and komited, anytime dia leh potong yang kat atas. Jadi tiada istilah dok mengkayakan orang atas.

Yang lebih prominent lg on what Shaklee does is, dengan izin Allah it helps us to maintain healthy. Pemakanan supplement yang betul dan teratur, pengambilan plain water yang mencukupi, exercise moderately, insyaAllah kesihatan akan terjaga.

Itu yang saya suka pasal Shaklee. The idea of MLM always throw me under the bus, but this time round? Saya rasa ok, and free! Body dapat benefit, poket lagi la dapat extra income, mind in peace, so what's the fuss..

Tak cuba tak tau, this i apply to myself dulu. I was such a pain in the ass when it comes to joining such thing, but after i do myself a favour by consuming these supplements and experience its goodness, it has become a no regret journey.

Well i guess it never will :)

It's a boy! ( again ! )

ahahaha. gelak dulu. al maklum la lama gak tak jengok blog. eh salah. bukan tak jengok, tak tulis je..

sebab nyaaa sebabnya adalah sebab reason to feel happy! hahahah mesti lagi pening nak paham.

ok la, I've gotten myself a new housemate, well i knew this long 9 months ago. it is now only that he decided to really join us another homies.

It's a boy!! again! well it didn't come as a surprise to me but sure hell to my other boys ( not to the ketua kumpulan tho *smirk )

My other angels have infact day tau its a boy since dalam perut lagi tapi tah la napa abang is macam in state of denial. eh eh, dia plak yg frust. just to quote him- Ma, boy lagi kee during the ultrasound session ?? macam April ( his younger bro ) ni?? hahahahah di situ menceritakan seribu penderitaan nampaknya si abang sulung ni sebab sabar melayan kerenah abang ngah.

ikotkan mmg la bila dah ada boys, nak girl la plak kan, tapi who am i really. who am i to wah macam best nak semua jadi according to my desire? hell no lah. rukun iman yang last- percaya pada qada' n qadar. so lets just stick to it.

so many many many other reasons for us to feel happy. why? it sounds cliche to you? I got a news for you, IT IS!. That if you, choose to look at it that way. But hey, looking at a simple point, to just being able to have a healthy pair of eyes, so that you can see yourself in the mirror surely explains a lot of reasons for someone that is unhappy to be contend enough. Don't you think so? I mean come on, how many ppl out there that are so longing to see themselves, and here we are complaining that our eyebrows are not properly done! Am not asking you to be elated, but start to see small things in life that you're cherished with, insyaAllah you'll be ok...

cheers!

February 6, 2015

Penawar Gastrik

Gastrik. Sapa yang pernah kena memang akan kerut muka terkenang-kenang sakitnya..mine sampai guling-guling at some point, tapi itu once upon a time la..

Ada yang kene gastrik ni berkala, bila salah makan atau penat sangat n induce penghasilan gastric juice berlebihan..ada juga yang mengalami gastrik waktu mengandung, most probably because of hormonal changes and perubahan pattern makan. Ditambah pula dengan imuniti ibu mengandung yang biasanya agak low dalam tempoh tersebut.

Ada juga yang memang pesakit gastrik tegar, tak boleh silap sakit langgar pantang ( lewat makan, consume makanan berangin, lupa makan ubat), mulalah perut start meragam.

Gastrik kalau dibiarkan melarat, akan merebak akan menjadi ulser. Jika tidak dirawat dengan segera, ulser ini boleh melarat menjadi kanser, nauzubillah. 

So jika ada sahabat yang dah kena bunga-bunga sakit gastrik ni, please, take action. Takkan lah later on sepanjang hayat nak bergantung harap pada ubat hospital yang mostly chemically-manufactured. Jika ada pilihan untuk mencegah dengan method yang lebih green, why not?? 

Cer tengok supplemen by Shaklee kat bawah ni:

Hari tu badan rasa lain macam, tetiba baru teringat yang belum ambik proper meal for the day, cepat-cepat lah bancuh ESP bagi alas perut dulu sementara nak masak.. Alhamdulillah dengan izin Allah gastrik tak jadi menyerang. Kalo tak, haihh mmg perit la nak pujuk balik perut tu, lama merajuk nya..

Sayang perut ye, al maklum la takdo sparepart wehh ❤️

Nak cuba supplement best ni, can roger me at 017-661 7882 k. 

** Saya adalah pengedar sah Shaklee COD area Seremban, Seremban 2, Seremban 3, Senawang, Mambau, Nilai, Labu, Terminal Pudu Sentral..of course pos ke mana dan siapa yang memerlukannya..**