September 12, 2017

Turki Trip 2016 Part 1.

hahahaa, gila lagging. The trip to Turki was completed earlier in 2016, now only laa baru ingat or lebih tepat dapat curik sedikit masa nak share some tips where deemed applicable during the trip.

Seriously, we spent like 9 days in Turki and yet rasa tak puas and looking forward to return back to that historical and cultural-rich country whenever Allah permits.

Actually me n husband were in Turki because of my sister in law and few of her friends were supposed to attend a conference for their doctorate PhD. And there we were, gleefully tagged along with some holiday plans in mind. Twas last minute though, but that last minute sangat sangat berbaloi alhamdulillah..

It was quite a huge group, 2 couples, and 4 singletons ( satu single kira sebab husband dia tak follow, heheh) so total up to 8 pax. Jadi nak buat apa2, rent or draft any activity, must put these 8 pax in mind to ensure suma goes smooth. To be with these 8 crackheads, sporting and adventurous people was just super awesome. Penting tau nak dapat travel buddy yang sehaluan, baru holiday tu extra happening :) In my case, yes we were blessed!




Overall, we covered Istanbul-Bursa-Konya ( bus je yang brenti hehe )- Kapadokya aka Cappadoccia- Selcuk- Pamukkale

Tapi myself and husband terpaksa skip Pamukk sebab kena gerak gi Airport Sabiha Gocken at Asia continent side untuk next flight, so it leaves me salivating over numerous beautiful pictures from them..sedihhhh urghhhh.

Well, i tell you aa, Istanbul sendiri kalau nak aman2 jalan pon mau makan 2-3 hari, nak naik cruise la, nak admire museums la, nak makan street food la..nak itu ini la, benti ambil gambar je dah sekian waktu, ahaksss

Ohh, we round round pakai public transport and mostly DIY, except that we did get assistance on few things like purchase ferry tix, contact persons dari Jejak Uthmaniyyah yang based di Turki, corresponding Mr Syed Ishak and team dia Encik Syed...recommended!

Layan few pictures duluuu...Ohh I miss Turki, the cold snowy Turki :)

Nona Manis, Kuih Talam Seremban, Apam Solo

Jommm


Jika ada sesiapa yang nak menempah pelbagai jenis kuih talam, bingka ubi..nona manis ataupun apam solo, boleh ye whats app saya di nombor ni 017-6617882

Terima kasih..

July 19, 2017

Kuih Talam Ija Seremban

Yep.

I've moved to the next exciting level. As a kuih talam maker.

Kuih Talam Tradisional ni always fascinates me. How intrigued I am of the technicality in making this kuih talam.

Ye la, kalo tak betul, kuih lapis nyonya@kuih pangsa bole jadi bubur, other kuih talam can be lembik thus not delicious and certainly not a beautiful sight to the eye.

Jadi yes, I attended classes. To learn and learn and learn.

And yessss! I managed to. Been doing it since. Ambil order yang alhamdulillah Allah lorongkan sebagai salah satu punca rezeki.

Sekali rupanya, memang syiok pulak layan buat kuih ni. Rasa dia? So far my customers's database strongly consists of returned satisfied customers, syukur pada Allah atas ilmu dan kekuatan yang di beri.

Berminat untuk order, boleh ye hubungi Ija di 017-6617882, area Seremban dan sekitar, COD charges applied. Thanks semua..


September 27, 2016

Bantal hotel

Yeaayyy!!

Nak tidur extra comfortable tak??

Personally, to me a good pillow will ensure kepala elok terletak and membuatkan kita rasa selesa, thus menyumbang pada tidur yang lebih berkualiti.

Sometimes kita tidur cukup 6-8jam tapi bila bangun rasa sluggish and tak fresh, well your pillow or posisi tidur might be part of the reasons!

Spesifikasi bantal:
100% kualiti hotel
Bantal baru terus dari kilang. Bantal ini hanya dibuat untuk supply kepada hotel. Tidak dijual dalam pasaran biasa.

Material : polyester fiber

KELEBIHAN
Hygiene - tidak berdebu dan anti alergik. Sangat bagus untuk  mereka yang asma.
Lembut & gebu - dibuat dari bahan yang empuk. Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu. 
Selesa dan tidak panas
Mudah untuk dicuci & dijaga.
Tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang sebabkan bantal menjadi lembab, busuk, gatal dan tekstur dalaman menjadi lembik.

Saiz bantal 19 x 29.



RM 38.00 only per pillow, untuk pos RM 10.00, tidak termasuk harga bantal tau tu..

As usual, boleh hubungi saya di 017-6617882 untuk pertanyaan berkenaan, ohh im excited with all these good stuff's happening, insyaAllah!

September 26, 2016

September 2016 Shaklee Promo-Vitamin C up for grabs!

Aswt and good day lovely readers,


Don't forget, promo Vitamin C for this month September still on the roll.


Purchase 2 and get 5% discount instantly.



I'm so reachable at 017-6617882, thanks!

September 25, 2016

Supplement untuk mata sihat!

Aswt, hi guys..

Oh wow ive been in hibernate mode quite a while now eh? 

Aaaa banyaknya perkara yang nak di share with you dearies, health stuff, experiences and travelling bits of course.

Solrite lets start with the health stuff.

This time round nak share about another Shaklee supplement which I've tried and been a loyal ever since! Alhamdulillah!

Introducing CarotoMax, your much needed supplement untuk mata!
Mata, as in general also requires penjagaan yang teliti dan baik untuk kesihatan yang berpanjangan. 

Apakah CarotoMax Shaklee? Apa yang ada dalam setiap kapsul CarotoMax Shaklee? 

CarotoMax adalah gabungan 6 jenis karotena yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan yang bersifat tinggi antioksidan seperti biji anggur, brokoli, tomato, rumpai laut, kentang dan minyak sawit.



Dalam kes saya, I suffer from a terrible masalah silau. Silau ni masalahnya selalu akan trigger my migraine. Plus I love love to read and spend reasonable time online, hence all the strain on my pair of eyes..


But, seriously lepas consume this supplement, Alhamdulillah sangat, tak mudah nak alah pada silau, n rabun yang dulu acah2 nak singgah jadi much in control, kalau dulu waktu drive signboard or plat number kereta depan nampak kabur2, now dah sharp sikit image dia.

I wouldn't count on this particular supplement untuk cure, but definitely I'll spare some effort untuk ensure the longevity of mi eyes, in an affordable and simple way.

Won't you? Buzz me kalau interested at 017-6617882 ❤️ 

* Saya adalah pengedar sah Shaklee COD area Seremban, Seremban 2, Seremban 3, Senawang, Mambau, Nilai, Labu, Terminal Pudu Sentral..of course pos ke mana dan siapa yang memerlukannya..**

May 12, 2015

What Shaklee does

What Shaklee does.

Most ppl tau Shaklee as a MLM company je. Ada betul nya kat situ. But it is much more than being a MLM company.

What Shaklee offers are actually bukan cerita atas angin yang hebat belaka aja. It is still holding to no pain no gain.

No pyramid scheme yang mencekik sesapa yang dok kat bawah. in fact yang kat bawah kalo lebih rajin and komited, anytime dia leh potong yang kat atas. Jadi tiada istilah dok mengkayakan orang atas.

Yang lebih prominent lg on what Shaklee does is, dengan izin Allah it helps us to maintain healthy. Pemakanan supplement yang betul dan teratur, pengambilan plain water yang mencukupi, exercise moderately, insyaAllah kesihatan akan terjaga.

Itu yang saya suka pasal Shaklee. The idea of MLM always throw me under the bus, but this time round? Saya rasa ok, and free! Body dapat benefit, poket lagi la dapat extra income, mind in peace, so what's the fuss..

Tak cuba tak tau, this i apply to myself dulu. I was such a pain in the ass when it comes to joining such thing, but after i do myself a favour by consuming these supplements and experience its goodness, it has become a no regret journey.

Well i guess it never will :)